Zenbeoefening

Er zijn doorgaande Zen Spirit meditatiegroepen in Groningen, Arnhem , Mantgum (bij Leeuwarden) en Rosmalen (bij Den Bosch), die mensen de mogelijkheid biedt hun zen beoefening te ondersteunen en te verdiepen.

Deze wekelijkse meditatieavonden van Zen Spirit bestaan uit zazen en loopmeditatie, gevolgd door dharmales of persoonlijk gesprek met Irène Sensei (eventueel via Skype) en soetra zingen. Tijdens de persoonlijke gesprekken (dokusan) met Sensei, krijg je individuele begeleiding bij je zenbeoefening. De groep in Friesland wordt geleid door Eef Yuman Heinhuis, een senior student van Irène Sensei. Voor de doorgaande meditatiegroep Groningen is er in mei en juni ZomerAvondZen, waarbij in tuinen van sanghaleden wordt gemediteerd.

Behalve de wekelijkse meditatiegroepen is het mogelijk deel te nemen aan introductiecursussen, studiedagen en zowel korte als langere retraites (sesshin). Achtergrondinformatie hierover vind je op de pagina Verdieping. De data van de verschillende activiteiten kun je vinden in de agenda.

Je bent welkom bij Zen Spirit

Kennismaken

Is meditatie nieuw voor je en is er voorlopig geen introductiecursus? Neem dan even contact op met de betreffende contactpersoon om te overleggen of je individuele instructie wilt en/of een keer wilt komen mee ‘zitten’ om kennis te maken. De contactpersonen en adresinformatie kun je vinden op de contactpagina.

Sangha Arnhem

Sinds 2014 is er een Zen Spirit meditatiegroep in Arnhem. De doorgaande meditatiegroep op woensdagavond start in januari en september.

Sangha Groningen

In Groningen bestaat al sinds 2004 een bloeiende Zen Spirit Sangha. De meditatie op dinsdagavond start in januari en september. In mei en juni is er de ZomerAvondZen in tuinen van sanghaleden.

Sangha Friesland

De meditatie groep in Mantgum, Friesland wordt geleidt door  Eef Yuman Heinhuis op maandagavond. De doorgaande groep start in januari en september. Informatie kun je ook vinden op Eef’s website.

Sangha Rosmalen

Zenmeditatie Rosmalen

Sinds 30 maart 2018 is er officieel een Zen Spirit meditatie groep in Rosmalen/Den Bosch olv Elly Nanshin Kluytmans.

Elly Nanshin is een ervaren zenbegeleider. Ze heeft zich in 2016 aangesloten bij Zen Spirit en is leerling van Irène Bakker Sensei.

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Zen Spirit

Kalligrafie logo Kazuaki Tanahashi
Webdesign Dai Dai Design
Fotografie Kusters Fotografie en Zen Spirit

Copyright 2021 Zen Spirit ©