Skip to main content

Zenbeoefening

Er zijn doorgaande Zen Spirit meditatiegroepen in Arnhem, Groningen, Rosmalen/Den Bosch en Geldermalsen, die mensen de mogelijkheid biedt hun zen beoefening te ondersteunen en te verdiepen.

De wekelijkse meditatieavonden in Arnhem met Irène Roshi bestaan uit zazen en loopmeditatie, gevolgd door dharmales of persoonlijk gesprek met Irène Roshi en soetra zingen. Tijdens de persoonlijke gesprekken (dokusan) met Roshi, krijg je individuele begeleiding bij je zenbeoefening.

Behalve de wekelijkse meditatiegroepen is het mogelijk deel te nemen aan introductiecursussen, studiedagen en zowel korte als langere retraites (sesshin). Achtergrondinformatie hierover vind je op de pagina Verdieping. De data van de verschillende activiteiten kun je vinden in de agenda.

Je bent welkom bij Zen Spirit

Kennismaken

Is meditatie nieuw voor je en is er voorlopig geen introductiecursus? Neem dan even contact op met de betreffende contactpersoon om te overleggen of je individuele instructie wilt en/of een keer wilt komen mee ‘zitten’ om kennis te maken. De contactpersonen en adresinformatie kun je vinden op de contactpagina.

Sangha Arnhem

Sinds 2014 is er een Zen Spirit meditatiegroep in Arnhem die geleid wordt door Irène Sensei. De doorgaande meditatiegroep op woensdagavond start in januari en september. In juli en augustus is er ZomerAvondZen in het park. 
In de Agenda vind je de informatie over de zenmeditatie activiteiten in Arnhem.

Sangha Geldermalsen

De Zen Spirit meditatiegroep in Geldermalsen onder leiding van Lucien Nenren Staarink, dharmaholder van Irène Sensei, mediteert op donderdagavond.
Lokatie: Stationsweg 16, Geldermalsen
Contact: info@lotusopdelinge.nl
Zie ook: Lucien’s website.

Sangha Groningen

In Groningen bestaat al sinds 2004 een bloeiende Zen Spirit Sangha. Deze wordt sinds september 2020 geleid door Annetje Jikai Brunner, dharmaholder van Irène Sensei. De meditatie op dinsdagavond start in januari en september. 
Zie ook Annetje’s website.

Sangha Rosmalen

Sinds 30 maart 2018 is er een Zen Spirit meditatie groep in Rosmalen/Den Bosch olv Elly Nanshin Kluytmans, dharmaholder van Irène Sensei.
Zie ook: Elly’s website.